1990 - 1995

Mavo

Overvoorde Scholengemeenschap
te Den Haag
Succesvol afgerond

1995 - 1999

Technisch Creatief

Grafisch Lyceum
te Rotterdam
Succesvol afgerond

Hier onder zie je in het kort mijn werkervaring.
Wil je meer info, klik dan op "meer info"...

1999 - 2000

ACE reclame-advies bureau
te voorburg
Functie: Werktekenaar/Vormgever

MEER INFO?

Ik ben begonnen bij een klein reklamebureau/art-gallerie met slechts drie medewerkers. Door de geringe grote van het bedrijf lag er grote verantwoordelijkheid met betrekking tot klantcontact, kwaliteitscontrole en zelfstandigheid. Het was een fijne en leerzame werkplek.

Reden van vertrek:
Mijn werkgever besloot het bureau te verkopen. Het personeel is, op verzoek, meeverhuist naar drukkerij Jorna te Rijswijk.

2000 - 2001

Drukkerij Jorna
te Rijswijk
Functie: Werktekenaar/Vormgever

MEER INFO?

Binnen drukkerij Jorna ben ik verantwoordelijk geweest voor het opzetten van de design studio. Deze was nog niet aanwezig. Naast het opzetten van de studio droeg ik de (mede-)verantwoordelijk voor de macro-montage, het belichten/ontwikkelen van film en off-set platen en kwaliteitscontrole van het drukwerk. Verder was de studio het algemene aanspreekpunt voor de klanten, zowel de bestaande klanten als prospects. Ik heb hier veel kennis op gedaan over de kwaliteits beheersing van het drukproces en heldere klantgerichtte communicatie.

Reden van vertrek:
Omdat Jorna in zijn kern een drukkerij was, lag de nadruk voor mij persoonlijk te veel op volume en te weinig op creativiteit. De persen moeten draaien... Daar is niets mis mee, maar ik kon mij hierdoor niet verder ontwikkelen op het creatieve vlak. In goed overleg met mijn werkgever ben ik gaan solliciteren.

2001 - 2003

Berg-Kleijn Communicatie
te Scheveningen
Functie: Werktekenaar/Vormgever

MEER INFO?

Berg Kleijn Communicatie is een reklame/communicatie bureau in de breedste zin van het woord. De studio bestond uit drie vormgevers, een copy-writer en twee art-directors. Het bedrijf zelf omvatte circa 35 mensen. Ondanks dat ik als Creative DTP-er werd aangenomen heb ik in deze periode zoveel mogelijk meegedraaid in het creatieve proces, brainstormen, schetsen/design, pitches/presentaties voor grote campagnes e.d. Ik heb dit als een zeer leerzame tijd ervaren, zowel op creatief vlak als op het gebied van communicatie.

Reden van vertrek:
Helaas werd mijn contract bij Berg Kleijn Communicatie uit bedrijfs-economische overwegingen beëindigd. Dankzij goede contacten met collegae binnen had ik binnen no-time een nieuwe baan gevonden.

2003 - 2011

Looije Vormgevers | EigenSmoel
te Voorhout
Functie: Vormgever/Werktekenaar

MEER INFO?


Looije Vormgevers is een klein bureau met vijf medewerkers, inclusief directie. In samenwerking met de eigenaar/art-director was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van concepten en het uitwerken van designs, zowel voor de consumer als voor de B-to-B klanten. Vier jaar na mijn komst is het bedrijf van indentiteit veranderd. De naam werd EigenSmoel, met een nieuwe huisstijl en website. Deze uitingen zijn intern gemaakt en ik heb met name bij het concept en het ontwerp van de website een grote rol gespeelt. De werkzaamheden waren divers, van corporate identity tot verpakkingsontwerp. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het webdesign gedeelte binnen EigenSmoel. Ik heb hier veel geleerd op het gebied van branding, verpakkingsontwerp en webdesign. Verder heb ik ook veel fotobegeleiding en styling gedaan.

Reden van vertrek:
Na een fijne samenwerking van 8 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

2011 - heden

NoSuch Company
te Rotterdam
Functie: Designer

MEER INFO?


NoSuch Company, een Rotterdams ontwerpbureau, heeft als contractor een design team binnen Royal Shell in Den Haag. Ik heb, omdat er niets anders op de arbeidsmarkt beschikbaar was, gesolliciteerd op de functie van DTP-er. Mijn werkzaamheden echter bestaan voornamelijk uit design werk en de doorontwikkeling, bewaking en implementatie van de Visual Identity van Shell. Ik ondersteun de vormgevers en de Art-Director en draai op gelijk niveau mee. Ik ben het focal-point voor het Exhibition Design team waarmee we beursstands hebben ontworpen die worden gebruikt van Dubai tot Rio-de-Janero. Ik heb hier tevens in korte tijd veel geleerd over digital publishing en interactive pdf’s. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan over het omgaan met een gecompliceerde Corporate Identity.